Dyslextiskt Kebabstuk

mokologi

Malmö får tävlingscentrum för internationella ridmästerskap

En anläggning för ridning och ridsport kommer att uppföras på Limhamnsfältet, vilket ger Malmö ett efterlängtat tävlingscentrum för internationella ridmästerskap.

Sveket

Jag hade en ytterst suddige dröm, någon gång runt jul. En dröm om att inga ridskolehästar skulle behöva stå uppbundna i spiltor. En dröm om att glada ryttare kunde betrakta sina vänner med glädje i hjärtat över att deras hästkompis behandlades som andra hästar och fick en egen box. En dröm om att inga ridskolehästar skulle framleva under dispans från Jordbruksverket med Ridsportsförbundets medverkan.

Nu får vara slut med hästar i spiltor.

Än i dag år 2010 står det en massa hästar uppbundna i spiltor i detta land. Till råga på alt så är nog huvudparten ridskolehästar. De är de hästarna i Sverige som är tvungna att försörja sig själva. Lämna ett överskott så de också kan försörja mig och sprida en massa glädje till små som stora elever.

Den vecka som har gått

En vecka har gått och en ny ligger framför ens fötter. Det var en vecka av lera och i övergången till nästa leriga vecka, upphåll, varmt och lugna vindar. Hästhagarna är leriga, så leriga som bara en blandning av högkvalitativ Skånsk lera och hästgödsel utgör. Den är halkig. Ökar du vattenmängden och låtter de fyrfotade djur stampa omkring så blir den härlig krämig och sugande.

Hur man lurar sig själv

Här har man gått och ryckt upp Stånds timmar ut och timmar in. Gudskelov var man inte ensammen på denna jakt. Ett problem när man gick där och ryckte var alla humlor, fjärilar och bin som satt där och sug nektar. Tankarna for; eftersom Stånds är en naturlig växt i Sverige och Europa sedan år tusende så borde vi ha väldokumenterade uppgifter om hästars och boskaps död av denna växt.

Malmö ridklubb på Ståndsjakt

Växten Stånds är giftig för hästar och i Malmö ridklubbs hagar i Kvarnby så fann vi att det kryllade av Stånds när vi kom tillbaka från semestern. Vad gör man! Förhindrar att de går i blom och att de torkar för då försvinner den beska smaken och hästarna kan börja äta av dem och dra på sig dödliga leverskador.

Mokologi

Konsten att vända på dyngan, analysera den och sedan förvissa den till gödselstacken.
Termen mockologi är skapad av en van dynghanterare och ett försök att höja sysselsättningens status utan att höja lönen. I likhet med att städare har blivit lokalvårdare. Rörmokare har blivit vvs-montör.

Hästens träck är en guldgruva för mänskliga aktiviter inom trädgårdsnäringen, alternativ medicin och en av de viktigaste symbioserna; championen. Denna av svampsorternas konung växer enbart på hästgödselkompost. Utan hästar inga burkchampioner och ingen pizza.

Prenumerera på mokologi